Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Büyük Zafer’in Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki önemine dikkat çekerek, Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkılması çağrısında bulundu.
Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Şahin, 30 Ağustos Zaferi’nin Cumhuriyetin kuruluş sürecindeki en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti.
30 Ağustos Zaferi’nin Türk milletinin ordusuyla ve kadın-erkek, genç-yaşlı tüm fertleriyle birlikte ortaya koyduğu büyük bir direnişin sonucu olduğunu ifade eden Şahin, zaferin bağımsızlık ve vatan sevgisinin en güçlü göstergelerinden biri olduğunu kaydetti.
Şahin mesajında, vatan toprakları işgal altında bulunan Türk milletinin tüm imkânsızlıklara rağmen azim ve kararlılıkla toprağını savunduğunu belirterek, “30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin yokluklara rağmen vatanını nasıl müdafaa edebileceğini tüm dünyaya gösterdiği büyük bir destandır.” ifadelerini kullandı.
Zaferin ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından sağlam temeller üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayan Şahin, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Bize düşen görev, 30 Ağustos Zaferi’nin ardından Atatürk’ün sağlam ve güçlü temeller üzerine kurduğu modern Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmaktır.”
Başkan Şahin, mesajının sonunda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna canlarını ortaya koyan tüm şehitleri ve kahraman gazileri rahmet, minnet ve şükranla andı.
Şahin, tüm vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

Next



