GATA’nın Duayen İsmi Dr. Nihat Özkan’dan Midyat’a Vefa Ziyareti
Yıllar süren meslek hayatında edindiği tecrübe ve insan odaklı yaklaşımıyla tanınan Özkan’ın ziyareti, Midyat’ta büyük memnuniyetle karşılandı.

Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ndeki (GATA) başarılı kariyerinin ardından mesleki çalışmalarını Ankara’da özel kliniğinde sürdüren Dr. Özkan, doğup büyüdüğü topraklarla bağını koparmadan memleketine olan vefasını bir kez daha gösterdi. İki gün süren program kapsamında Midyat ve Mardin’de çeşitli ziyaretler gerçekleştiren Özkan, sıcak ve samimi tavırlarıyla hemşehrilerinin gönlünü kazandı.

Dost Meclisi Bir Araya Geldi
Ziyareti boyunca Dr. Özkan’ı yalnız bırakmayan isimler arasında Mardin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hatip Çelik ile birlikte iş insanları Adnan Cengiz, Seyfettin Ağırman, Eyüp Doğan, Masum Mete, Abdurrahim Çelik, Abdülhakim Çelik, Şehmus Yavuz, Fehmi Ceylan ve Orhan Yavuz yer aldı. Gerçekleşen buluşmalarda hem eski günler yad edildi hem de bölgeye dair güncel konular üzerine samimi sohbetler gerçekleştirildi.

Skor Tahmini Nokta Atışı Çıktı
Ziyaretin en dikkat çeken ve neşeli anlarından biri ise futbol sohbeti sırasında yaşandı. Galatasaray - Fenerbahçe derbisi öncesinde yapılan sohbet sırasında skor tahmininde bulunan Dr. Özkan, iddialı bir öngörüde bulundu. Masum Mete’nin “10 yersiniz” şeklindeki esprili çıkışına karşılık Özkan’ın “Biz üç atarız” diyerek dile getirdiği 3-0’lık galibiyet tahmini, maç sonucunun aynı şekilde gerçekleşmesiyle dikkat çekti. Bu isabetli tahmin, dost ortamında “Doktor bey sadece tıpta değil, skorda da teşhisi tam koyuyor” yorumlarına neden oldu.

Hem Ziyaret Hem Hizmet
Hayırsever kişiliğiyle bilinen Dr. Özkan, ziyaretini yalnızca sosyal temaslarla sınırlı tutmadı. Kısa süreli programına hane, taziye ve dost ziyaretlerini sığdıran Özkan, aynı zamanda mesleğini icra etmeyi de ihmal etmedi. Beyazsu, Ramada Encore Otel ve Aşina Et Lokantası gibi noktalarda akraba ve dostlarıyla buluşan Özkan, kendisine başvuran hastaları muayene ederek teşhis ve tedavi önerilerinde bulundu. Bu yönüyle ziyaret, adeta bir gönül hizmetine dönüştü.

“Dolu Dolu Bir Sıla-i Rahim Oldu”
Midyat’ta geçirdiği zamanın kendisine büyük moral verdiğini ifade eden Dr. Nihat Özkan, gördüğü ilgi ve misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özkan, “Memleketimde dostlarla, akrabalarla bir arada olmak ve ihtiyaç duyan hastalarımıza yardımcı olmak benim için en büyük mutluluk. Midyat’ın o sıcak ve samimi atmosferini her zaman özlemle anıyorum,” sözleriyle duygularını paylaştı.

Dr. Özkan’ın bu anlamlı ziyareti, hem şifa dağıtan bir hekim hem de memleketine bağlı bir hemşehri olarak örnek duruşunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Next





