Kıymetli hemşehrilerim,İdil Ziraat Fakültesi'nin İdil'de kalması, geliştirilmesi ve ülkemizin gıda güvenliğine katkıda bulunması için hep birlikte hareket etmeliyiz. Saygıdeğer hemşehrimiz Merhum Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas beyefendinin, ülkemizde ve yurtdışında ziraat alanında edindiği ve önemli uluslararası çalışmalarıyla dünya bilim literatürüne kazandırdığı engin tecrübe, bilgi ve birikimi, fakültemizin temelini oluşturmaktadır. Bu yüksek vizyon, İdil'de kurulan ziraat fakültesinin eğitim hayatına devam etmesini ve daha da gelişmesini sağlamak için büyük bir motivasyon kaynağıdır.

Dicle ve Fırat nehirlerinin kavuşma havzasında yer alan bu fakülte, GAP projesinin en önemli hedeflerinden biridir. Bu stratejik konum, fakültemizi sadece bölgenin değil, tüm ülkenin tarım geleceği için vazgeçilmez kılmaktadır. İdil Ziraat Fakültesi'nin taşınması asla düşünülmemelidir. Tam tersine, bu fakültenin geliştirilmesi ve desteklenmesi, ülkemizin tarımsal kalkınması için hayati öneme sahiptir.

2500 dönüm arazisi olan bu fakültede, yöreye özgü ürünlerin geliştirilmesi için yoğun araştırma ve çalışmalar yapılmalıdır. Fakültemizin fiziki imkanları artırılarak, modern tarım teknikleri ile bölgemiz ve ülkemiz çiftçileriyle işbirliği içinde şahane işlere imza atmalıdır. Dünyanın her yerinde ziraat fakülteleri, bulundukları yörelerin tarımsal potansiyelini en üst düzeye çıkaracak uygulamalarla doludur. İdil Ziraat Fakültesi de bu potansiyele sahiptir ve bunu gerçekleştirmek için seferber olmalıyız.

Kahramanmaraş’ın depremzede SMA’lı bebeği zamanla yarışıyor Kahramanmaraş’ın depremzede SMA’lı bebeği zamanla yarışıyor

İdil Ziraat Fakültesi'nin korunması ve geliştirilmesi, sadece tarım sektörümüz için değil, aynı zamanda ülkemizin gıda güvenliği açısından da büyük önem taşımaktadır. Bu fakültenin yerinde kalması ve daha da güçlendirilmesi, geleceğimizin teminatıdır. Unutmayalım ki, tarımsal kalkınma ve gıda güvenliği, sürdürülebilir bir geleceğin en önemli yapı taşlarıdır.

Gelin hep birlikte İdil Ziraat Fakültesi'ne sahip çıkalım ve geleceğimizi güvence altına alalım. Bu vizyonla hareket ederek, hem bölgesel hem de ulusal düzeyde tarımda devrim yaratabiliriz. Unutmayalım, İdil Ziraat Fakültesi'nin gelişmesi, ortak aklın öncülüğünde mümkündür.

Kaynak: www.midyatgundem.com