Kitap Tanıtımı / Öfke Kontrolu

Abone Ol

Kitap Tanıtımı / ÖFKE KONTROLU

Türkiye’nin seçkin düşünür/yazarlarından biri olan değerli dostum Ali Riza Malkoç’un izniyle, kendisinin yazmış olduğu ve KDY (Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık)’nin Mart 2020’de yayınlamış olduğu ‘‘Kitap İnceleme Yazıları’’ isimli kitaptan faydalanarak, alıntı yaparak imkânlar ölçüsünde, fırsat buldukça değerli okuyucular için bir kitap tanıtımı yapmanın faydalı olacağını düşünerek bu girizgâhı yazamaya koyuldum.

Amaç ve gaye, kitap okumayı özendirmektir. Kitap okuma alışkanlığını geliştirmektir.

Kitap okumanın faydalarını anlatan yazının / girizgâhın gerekçelerini bir nebze de olsa, yazmaya çalıştım. Değerli okuyucu aşağıdaki linki tıklayarak bu gerekçelere göz atabilir. Okuyabilir. Okumak isteyenler lütfen bu linki tıklasın.

http://www.midyatgundem.com/kitap-okumanin-faydalari-makale,403.html

https://www.karyohliso.com/articles/article/4664

KİTAP İNCELEME YAZILARI, ALİ RIZA MALKOÇ

“Kültür ve Medeniyet bilinci kitaplardan beslenir.”

Kitap Adı : Sorularla ve örnek vakalarla ÖFKE KONTROLÜ

Yazarı : Mehtap Kayaoğlu (1972- )

Yayınevi : Nesil Yayınları

Baskısı : Mayıs 2018/ 37. Baskı/216 Sayfa

Barkodu : 9786051313474

Bir psikoterapistin kaleminden yaşanmış olaylar... Benzeri kitaplan fazlaca okumuş olsam da her birinde farklı deneyimler aktarılıyor. Günümüzde o kadar davranışsal sorunlarla karşılaşıyoruz ki; öfke en belirgin ve tahrip edici olanı kabul edilse de, yüzlercesinden sadece bir tanesi.

Bu konuyu mizahi ve edebi bir dille bir başkasından şöyle okumuştum: "Günümüzde psikolojik sorunlar o kadar çoğaldı ki, tek tek tedavi etmekte gecikebiliriz. Antidepresan ilaçları şehir şebeke suyuna karıştıralım, kendini iyi hissedenler içmesin"

Biz tabi ki sorunların sevgi ile, eğitim ile, bire bir iletişim ve etkileşimle çözüme kavuşmasından yanayız. Bu kitap; insanın duygusal laboratuvarından elde edilmiş gözlemlerle dolu. Aynı yanlışlara ve çelişkilere düşmemek için, ön bilgi, uyarı ve kalıcı bir yöntem aslında.

Bazıları kendisini tatmin için önce öfke biriktirir, sonra gerekçesini bulur, mazeret üretir.

Zehirli sosyal kaynaklardan duygularımızı beslediğimizde, bu birikimler öfkeyi tetikler ve hiçbir olumsuz yanı olmayan kurbanlar bulunur, onlar da aynı ateşin içine çekilmeye zorlanır.

Tolerans, tahammül, hoşgörü ve esneme payı, yedeğimizde tutulan sığınma adaları değil, günlük yaşamımızın bir parçası haline gelmelidir. Kitabı okuduğunuzda, kendi durumunuzu tartacak ve konumunuzu belirleyebileceksiniz.

Sorunlarınız kitabî bilgi ve deneyimle çözümlenemeyecek düzeyde ise, en azından ne istemeniz gerektiğini öğreneceksiniz.

Öfkeyi tetikleyen öncül etkenleri tespit edebildiğimizde, öfkeyi kontrol altına almak kolaylaşıyor. Öfke normal bir duygudur. Doğuştan değil, sonradan kazanılır. Onu tetikleyen farklı etkenler vardır. Öfkeyi yok edemeyeceğimize göre -ki buna gerek yoktur, onu kontrol altında tutmamız gerekiyor.

Bazıları kinini kusacak muhatap arar. Bazıları içsel çöpünü/parazitini dökecek kap arar.

Negatif enerjisini boşaltacak canlı arayanlar da vardır. Üzerine alınma, engele takılma, atla geç.

Aile içinde, okulda, işyerinde, sosyal yaşamda duygu durumunuzu en üst performansa ayarlayabilmek için; yaşanmış örneklerle, uzman önerileri bu kitapta sizleri bekliyor.

Kitabı okuyunca; "bu kitabı daha önce niye okumamışım” diye kendinize öfkeleneceksiniz. Umarım, gereksiz tezahür eden son öfkeniz bu olur.